FOTOGRAFIE | HET VERGETEN KIND

In opdracht van het creatieve digital agency Happy Horizon kregen wij de eer om de fotografie te verzorgen voor de campagne van DE WEEK VAN HET VERGETEN KIND. Een bijzonder initiatief dat sinds 2014 speciale aandacht vraagt voor kwetsbare kinderen in Nederland. Hier delen we graag de achtergrond van deze week en onze betrokkenheid bij dit belangrijke project.

Oa. te zien in de hal van Centraal Station Rotterdam

DE WEEK VAN HET VERGETEN KIND: Een Stem voor Kwetsbare Kinderen

Elk jaar van 29 januari tot en met 4 februari staat in het teken van DE WEEK VAN HET VERGETEN KIND. Gedurende deze week worden diverse activiteiten georganiseerd door het hele land om aandacht te vragen voor de uitdagingen waarmee kwetsbare kinderen in Nederland te maken hebben. Het doel is om deze kinderen een stem te geven, hen hun verhaal te laten vertellen, en cruciale thema’s op de maatschappelijke en/of politieke agenda te plaatsen.Tijdens deze week worden ook de inspirerende hulpverleners beloond met de prestigieuze Hartenhuis Award. Het is een week van bewustwording, actie en het streven naar positieve verandering.

Creatieve samenwerking: Fotografie door Victor Kruit en productie door Trenchcoat Film

Een cruciaal aspect van deze campagne was de visuele representatie, waarvoor fotograaf Victor Kruit werd ingeschakeld. Zijn conceptuele stijl, vooral met het gebruik van glas, spiegels en andere reflecterende oppervlakken, paste perfect bij de boodschap die we wilden overbrengen. Drie kindmodellen, zorgvuldig geselecteerd door ZAZA casting, werden gefotografeerd via gebroken spiegels om indrukwekkende en betekenisvolle beelden te creëren.

De productie van deze bijzondere fotoshoot werd toevertrouwd aan Trenchcoat Film. De uitdaging lag niet alleen in het vastleggen van de perfecte momenten, maar ook in het zorgvuldig breken van spiegels om de mooiste scheuren en breuklijnen te verkrijgen. Na vele experimenten met verschillende spiegels, werd de definitieve selectie gemaakt.

In Studio13 in Amsterdam kwamen alle elementen samen. Wij zorgden voor de volledige shoot, inclusief visagie, styling, alle benodigde apparatuur, props en andere essentiële elementen om tot het perfecte eindresultaat te komen. We zijn trots op het uiteindelijke resultaat en kijken ernaar uit om de beelden te zien schitteren op diverse OOH (Out-of-Home) elementen.

Dankbaarheid voor Samenwerking

Wij willen onze dankbaarheid uitspreken voor het vertrouwen van de diverse betrokken partijen en de bijzonder prettige samenwerking met Het Vergeten Kind, Happy Horizon, Victor Kruit, Zaza casting en Studio 13. Samen hebben we bijgedragen aan een krachtige boodschap van hoop en bewustwording voor de kwetsbare kinderen die het hard nodig hebben. Laten we samen streven naar een wereld waarin geen enkel kind wordt vergeten.

Wil jij ook aan de slag met fotografie of videografie voor jouw marketing campagne? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van Trenchcoat Film staat voor je klaar.

Team Trenchcoat Film