The Pride Side

Branded Podcast

Trenchcoat Film, in samenwerking met Table For Ten en in opdracht van Big Group en Mastercard, heeft met “The Pride Side” een krachtige podcastserie gecreëerd die de LGBTQIA+ gemeenschap en de bredere samenleving inspireert en aanzet tot reflectie. Door deze verhalen te delen, dragen ze bij aan een grotere acceptatie van diversiteit en een beter begrip van de unieke reis van individuen binnen de queer gemeenschap.

Mastercard lanceerde “The Pride Side” ter gelegenheid van Pride Amsterdam, om een platform te bieden aan belangrijke verhalen uit de queer gemeenschap. Podcast Studio Rotterdam (powered by Trenchcoat Film) werd benaderd om de productie van dit project  te overzien en zo geschiede.

De vierdelige podcastserie brengt prominente personen zoals drag queen Ma’MaQueen, activist Deen Groothuizen, actrice en danseres Marie-Léa en internationaal topmodel Gia Bab naar voren. Fred van Leer toont zich als interviewer kwetsbaar en is vastbesloten om bij te dragen aan meer begrip, liefde en acceptatie voor de queer gemeenschap.

The Pride Side is een verzameling van menselijke, grappige en ontroerende verhalen die draaien om het zijn van jezelf en het streven naar erkenning en waardering. Elk van de hoofdrolspelers deelt zijn of haar unieke perspectief en ervaringen. Marie-Léa, bijvoorbeeld, vertelt openhartig over de stereotyperingen waarmee ze als trans vrouw te maken krijgt, en benadrukt dat queer zijn een persoonlijke reis is die niet lichtvaardig genomen mag worden.

De podcastserie omvat vier afleveringen die elk een specifiek thema behandelen. In de eerste aflevering staat de oorsprong en acceptatie van drag centraal, terwijl de tweede aflevering het belang van rolmodellen in masculiniteit verkent. In de derde aflevering deelt Marie-Léa haar persoonlijke ervaringen met stereotyperingen, terwijl de laatste aflevering Gia Bab de ruimte geeft om te spreken over haar internationale modellencarrière als trans vrouw en de obstakels die ze heeft overwonnen.

“The Pride Side” is vanaf vandaag te beluisteren op verschillende podcastplatforms, waaronder Spotify, Apple Podcasts en Podimo. Elke aflevering heeft een duur van 30 tot 45 minuten en is ook beschikbaar als YouTube-video.

Wil jouw bedrijf of organisatie ook aan de slag met podcasts, video’s of andere vormen van content, neem dan gerust contact met ons op. Het team van Trenchcoat Film staat voor je klaar!